Dagens Blog

Finn spørger mig, efter at have været inde og se denne ‘blog’: Hvorfor hedder det blog, hvad er det for et nyt ord? Jeg forklarer at det er en log, som en skibslog, en journal over hændelser, tanker osv. Men egentlig har jeg ikke styr på selve ordets oprindelse. Men ved at gå hjem og læse på nettet finder jeg den logiske forklaring, at blog er en populær forkortelse for ‘web log’. Man kunne forveksle denne oprindelige term med noget mere teknisk, altså registreringen af hvilke websider man har besøgt – og det endte altså i blog (b-log). Her er et par link til relevante sider http://www.marketingterms.com/dictionary/blog/ og http://www.rebeccablood.net/essays/weblog_history.html. Men jeg forstår hurtigt, at det er en hel videnskab at komme til bunds i, så jeg skal ikke sige noget for sikkert. Typisk tidens tegn at ordbogen ikke er til megen hjælp. Min egen ‘The New Oxford Dictionary’ er fra 1998, men bloggen er noget som har været under eksplosiv udvikling siden 1997.

Det jeg ville skrive om i dag var egentlig dagens avis nærmere betegnet Politiken. Jeg skriver nu og da i spalten ‘Dag til Dag’ og det er jo egentlig sådan en gammeldags blog på fællesbasis. Jeg kan meget godt lide karakteristikken af en blog som et sted hvor vi fra publikum bliver til deltagere. Og sådan er ‘Dag til Dag’. Læserne er aktive med at skrive lidt om oplevelser fra deres liv, der stilles spørgsmål til sproget, vi får historiske tilbageblik, links ikke, dagens navn solens op og nedgang. Ender den med at blive afløst af nettet? Jeg tror det ikke. Nettet er godt – men det giver da også noget at avisen har de proportioner den har og det indhold den har, læserens ‘valgfelt’ har en vis begrænsning, selvom det jo er omfattende nok. Udover meget af det politiske har jeg i dag læst Møllehaves tanker om aforismer og fået jordet min ide om en dag at lave et afsnit til ‘Dag til Dag’ om vor lokale Otto Ludwig – Møllehave har været der. Og så den lange histoire om bogtyverierne, endelig ser vi et billede af manden. Nå ham. Min egen lille blog om en koncertaften kom i med – som sædvanlig – god tegning af Saaabye. Selvom der omkring webbens blog er et forsøg på at samle sig om emner og interesser, så er avisen jo netop også interessant derved, at selskabet man deltager i er så varieret, forhåbentlig udvidende i stedet for indsnævrende. Men se altså Dag til Dag, side 13 i Politikens sektion 2, Kulturdelen. Og nu fik jeg så lært stavekontrollen, at der er noget der hedder en blog.

I går fik jeg skrevet til FDB Magasinet og brokket mig over forsiden på ugens tilbudsavis fra Kvickly. Den kunne i en hvis forstand også komme med i bloggen. Og den gør det måske en dag. Men først tænker man jo indad i bevægelsen og henvender sig til de andre i bestyrelserne: Kan det være rigtigt at det er sådan vi præsenterer os. Lad os nu se om de trykker den.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggers like this: