Hvordan tegnestifterne forsvinder

Du kender nok en tegnestift – en lille spids tingest, som bruges til at sætte sedler op på opslagstavlen. Der var engang en pige, som manglede en tegnestift. Så sagde tegnestifttyven: “Den klarer jeg” og så gik han ind på skolen og fik straks øje på en opslagstavle! Her hang der en masse opslag: Et kort, så man kan finde vej på skolen. En plakat om “Idræt for sjov” for SFO og een til om det samme. Et opslag om at cykler skal stilles i cykelskuret. Et opslag om Forårs*SFO, som kan starte 1. april. Et opslag fra skoleinspektøren om, at det er forbudt at køre op til skolen. Et opslag om hvornår det er sommerferie. Og et om hvem der sidder i SFO’s forældreråd. Så var der et helt særligt opslag: “Lån ikke tegnestifter her!” stod der. Det kunne tegnestifttyven ikke forstå. Han havde bestemt ikke tænkt sig at låne en tegnestift. Han havde tænkt at stjæle den og give den til pigen, som han syntes var så sød. Han fandt også flere opslagstavler med fotografier fra indskolingens jule tam-tam og fra den snevejrsdag, hvor børnene havde lavet en snemand, og der var en masse tegninger, som børnene havde lavet. Her stod også: “Lån ikke tegnestifter her!” De er godt nok mærkelige her, tænkte tegnestifttyven. Hvem kunne dog finde på at låne en tegnestift. Det havde han aldrig hørt om: At nogen havde afleveret en tegnestift igen. Nej stjæle, det vidste man hvad var, og det stod der jo ikke noget om. Og pludselig manglede alle opslag, alle tegninger, alle fotografier mindst een tegnestift, nogle manglede tre, ja nogle af opslagene hang endda samlet på een.
Tegnestifttyven skyndte sig hen til pigen og sagde: “De er til dig!” og fyldte hele bordet med tegnestifter. “Ih tak” sagde hun, for så mange tegnestifter havde hun aldrig haft før. “Hvor er du sød!” sagde hun. Og hun mente det.
Så nu ved du, hvor alle de forsvundne tegnestifter blev af.

(let forkortet i Politikens Dag til Dag) per-olof.dk

ER det kunsten som provokerer, som kommer til orde og som nyder samfundets bevågenhed?
det siger Information i en leder 28.2.05 – men er det rigtigt?
Læs mit svar her.

En kommentar to “Hvordan tegnestifterne forsvinder”

  1. Hvordan tegnestifterne forsvinder | per-olof.dk skriver...2 Says:

    Roscoe Mallet

    Du kender nok en tegnestift – en lille spids tingest, som bruges til at sætte sedler op pÃ¥ opslagstavlen. Der var engang en pige, som manglede en tegnestift. SÃ¥ sagde tegnestifttyven:

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggers like this: