De frasorterede digtere

Når Danmark er så lille, hvorfor så tro, man gør sig stor ved alle disse frasorteringer?
Inkluderinger ville være meget bedre: Hvor lille landet end er, så fat dog, hvilken bredde vi når at omfatte.

Jeg hørte Simone de Beauvoir sige, at hendes første erindringsbog egentlig var den bog hun ønskede at skrive overhovedet, men at det forekom hende meningsløst at starte der, fordi ingen ville kunne se en begrundelse for, hvorfor de skulle interessere sig for netop denne piges små minder. Derfor måtte hun først etablere et forfatterskab egnet til at gøre hende kendt -. Måske har hun virkelig tænkt så strategisk, hvilket jo ikke alle har anlæg for.
For nogen kan det måske netop være en del af opgaven at ikke lægge den slags strategi. Det er naturligvis ren indbildning, men denne indbildning kan måske gå ud på, at den dag vejen er der, vil nogen gå på den. I Sverige blev en entreprenør for nylig så træt af et ulykkesbefængt vejsving, at han søgte om lov til at rette det til for egen regning i sin fritid, for ingen ville bevilge penge til opgaven. Det “samfund” af mennesker, som ikke ville betale, de kører nu glade og taknemlige ad det sikre sving.
Skønt jeg, som erfaring udviser, er uden velvalgt strategi for, hvordan læsersamfundet dog skulle opdage mine tekster, kaster jeg mig over alle oplysninger, der kan afdække frasorteringens faser. Derfor var det interessant i BØGERS’s bagsideklumme at læse, hvordan Lars Bukdahl som ivrig forsvarer for nogle frasorterede digtere, følte behov for at gøre opmærksom på, at ansvaret for, at Per Aage Brandts digtsamling Tændstikhoveder ikke var blevet anmeldt i WA, ikke var hans. Det er altid horisontudvidende at blive gjort opmærksom på denne uklare grænse i frasorteringerne – at man som frasorteret er ude af stand til at sætte en ordentlig kanonade af: “Det er Larses skyld ØV ØV!”
Blandt det frasorterede i mediebilledet var også Poesiens Dag i Frederiksberg Have, hvor L.B. er den eneste retfærdige, som igen igen får nævnt, den var der. Godt!
Jeg gentager: Når Danmark er så lille, hvorfor så tro, man gør sig stor ved alle disse frasorteringer? Inkluderinger ville være meget bedre: Hvor lille landet end er, så fat dog, hvilken bredde vi når at omfatte.

Weekendavisen har et princip for læserbreve som siger, at hvis det ikke er blevet bragt efter fire uger, kan man regne med, at det ikke bliver trykt.Anden afvisning får man ikke. Et arrogant standpunkt, som skribenten må leve med. Da nu ovenstående ikke har været trykt i de seneste fire udgaver af BØGER kan vi altså gå fra, at det ikke bliver trykt. I modsætning til go’e gamle dage før internet er fravalget dog ikke mere så effektivt.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s


%d bloggers like this: