Episode i toget

Det ville historien hedde hos Storm P: Episode i toget. Den foregår i toget – nordpå. En tigger kommer ind – her slutter Storm P – for hun går ikke i hullede sko og lappet tøj og er for resten altså af hunkøn – og for resten køn – køn pige med en seddel hun vil vise rundt. Hele kupeen bedømmer hende åbenbart til at være en af de i TV nys omtalte tiggerturister fra Rumænien – eller også bedømmes hun alene på sit velholdte tøj og renvaskede udseende. I TV havde en journalist uden større held forsøgt sig med skjult kamera . Måske var dette et lignende forsøg? Hun får ikke en jante.
Så er der kontrol, to mand høj visiterer os og den unge mand ved siden af mig viser sit kort frem. Kontrollen vil også se ID. Kortet var OK hvis han havde været i uniform, lyder det – ”men du ved godt, at i civil, skal du også vise ID.” Det har han godt nok aldrig været ude for før, bedyrer han, men kontrollen er no mercy. ”Hør nu godt efter” siger han. Du får et valg – enten ti stærke her på gulvet eller du betaler bøden på 600 kroner!” Soldaten, for det er han jo, er et stort spørgsmålstegn, men forslaget gælder altså ti armbøjninger i mellemgangen – eller bøden. ”Gør plads for manden” – og der ligger så soldaten og tager ti armbøjninger i hurtig rækkefølge så let som ingenting. ”Du har bestået prøven” siger kontrolløren, mens makkeren er ved at dø af grin ” – gammel sergent” siger han og de går videre – fulgt af kupeens klapsalver. ”Godt at se, at der kan udvises konduite i DSB,” siger en velklædt herre. Der blev lidt snak om, hvorvidt reglerne virkelig var så vanvittige, der var jo foto på kortet. Stort set er dog humøret større end forargelsen. Som vi havde det med Storm P engang. Vi forventer alle, det er skjult kamera. Alle gik vi videre med en god historie at fortælle til hver der gider lytte med.
per-olof.dk

********************

Sendt som bidrag til Politikens genopstandne ‘Dag til Dag’ rubrik. Den måde bidrag bruges på er så ved at citere. Her kan man så se, hvad der citeres fra (20.10.06).

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggers like this: