Dagens digt 23. marts 2007

Der er nogle diskussioner, som er svære at tage op, fordi alene det at nævne anledningen er at formidle, hvad man ikke ønsker at deltage i formidlingen af.
I Politiken trykker man ikke nyskrevne digte. Andre aviser gør det vist heller ikke. I Information kan det hænde, at noget sniger sig igennem. I et år var det haiku’erne. At fyre det tillæg af, som digterne forventer skulle bringe dem alle, er åbenbart mere end svært.
Så kan man læse noget i avisen, dette noget i dag i Politiken, hvor man tænker, at dette pærevås kan de bruge plads på, men digt tør de ikke trykke udenfor ATS, uden det er blåstemplet og udvalgt af en litteraturprofessor. Ak ak.


Her kommer så dagens digt uden pegefingre:

Skårløs tid

Nogen har tid
hvor andre bare har fritid
Måske en pause
En glaseret skål i en tid
Før overfloden af ting
Overstrålede den
‘Første gang’ blev erindring
Overtaget af ‘genset’ ‘genfunden’
Glemt vreden uden tidsindstilling
Genfunden skårløs
Med den varme tekande
Som et barn i favnen.


Per-Olof Johansson

En kommentar to “Dagens digt 23. marts 2007”

  1. pj Says:

    Apropos dagens digt- røg jeg ind på denne blog Min nabos hund
    hvor vedkommende klager over at hendes digte drukner i mængden på digte.dk. Bloggen ligger hos Urban og hun bryder sig ikke om, at de ville kunne bringe hendes digte i avisen, hvis hun publicerece i bloggen. Jeg skrev en kommentar, hvor jeg undrede mig over gratisavisernes ensartethed og mente, at det ville være forfriskende ny, hvis de fandt på at bringe nyskrevne digte! Desværre forsvandt den ud i cyperspace ved afsendelsen – men så kan den da stå her.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.