SFO er kommet for at blive –

Hvad nu hvis den bedste blog er den som skrives af karsken bælg uden at tjekke kendsgerninger, slå op i bøger, grave i sit gamle arkiv osv? tJA SÅ GIDER JEG IKKE RIGTIG -. Her kommer så sådan en alligevel -.
Igår havde Politiken en sympatisk leder om SFO – om at man ikke havde overholdt at lave de centrale regler, som man egentlig havde lovet. Det er blot tydeligt,at skribenten ikke har været helt nede og røre ved gældende regler, forløb osv. Når man nu engang har været dernede i mulden, men for et halvt år siden forlod aktiv tjeneste – så kan man mærke det. Men kan man gøre noget ved det? For det første er det irriterende at kritisere nogen, som vil bryde en lanse for SFO’erne, for det andet føler jeg, at ballasten er smidt overbord, så det slet ikke er mig, der KAN svare. Det irriterende er, at hvis en sådan leder skal have en virkning på rette sted, så skal den nå de ømme punkter mere direkte. Så det er ikke fordi lederen skulle være mere indviklet og detaljeret, man skal blot kunne mærke, at argumentationen er båret af et overbevisende kendskab til fakta og forhistorie.
I kampens hede følger der desværre desuden en vis nedladenhed overfor SFO’erne med.Når der f.eks. står “Der er ingen grund til at begrænse ‘læreplanerne’ i SFO’en til lektielæsning. Motion og krativitet er oplagte SFO-aktiviteter.” Jeg gad nok vidst om nogen overhovedet begrænser ‘læreplaner’ i SFO til lektielæsning? Det var ikke intentionerne, i de planer nogen har udkastet, og i de planer som alligevel laves trods manglende krav , er viften nok også bredere end som så.. Lektielæsningsmulighed i SFO er da oplagt – hvis nogen vil betale for det! Det er jo derfor de centrale regler ikke kommer – kommunerne vil straks sige, at så må staten hoste op med klejner til formålet.

En kommentar to “SFO er kommet for at blive –”

 1. harning Says:

  Dertil kommer at SFOerne er underlagt folkeskoleloven – og dermed de samme principper, værdier og den samme skolebestyrelse og altså i flere år har skulle virke for fx. socialisering, demokratisk læring m.v….
  Det ville uværgelig hjælpe lidt hvis såvel forældre,pædagoger og politikere
  var klar over at pædagoger ikke bare er ansat til at passe børn – men også
  at sikre deres udvikling – på alle plan – ifølge såvel lov som deraf
  følgende ansættelseskontrakt.

  Selv har jeg altid synes at lektielæsning var en oplagt aktivitet i SFoen – når nu vi ikke kan få den samlede lærerstab til at afskaffe dette uretfærdige utyske.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggers like this: