Nyt valg af standpunkt – giv alle muligheden

Udsigt fra Arken - Hvor sejler vi hen du? 

Det var knapt så spektakulært, at David Trads forlod Nyhedsavisen til fordel for det Berlingske Officin, som at Malou Aamund gik fra Ny Alliance til Venstre – men der er noget identisk ved situationen: At gå over til fjendens lejr.

At være journalist kan naturligvis i visse henseender regnes for et håndværk, for den der skriver om bådfolk, sport, mad kan måske gøre det hvor som helst – men som chefredaktør slår du dig op på et standpunkt præcis som en politiker. Når man så skrifter standpunkt af åbenlyst egoistiske grunde, er det ikke kun det tidligere standpunkt, som skydes ned – man sår også tvivl om holdbarheden af det nye. Som Frederiksborg Amts Avis i dag skriver i lederen (Palle Høj):”Malou Aamund må naturligvis være kommet til en ny erkendelse, men når man kan slå så stor en knude på sig selv, så kan man måske også slå flere”.

Min forventning om, at David Trads skulle afløse Tøger Seidenfaden på Politiken holdt altså ikke vand. At Seidenfaden efter den kritik hans avis har udsat DR for, skulle kunne blive Plummers efterfølger som generaldirektør modsiges der i mod ikke af de seneste begivenheder. Man har et standpunkt, til man tager et nyt, som salig Krag sagde, varieret af Jørgen Poulsen i går til: ”Man er medlem så længe man er medlem” ”Og man er fast i kødet indtil man ikke er det længere”.

Hallo! Tiden skriger på nyvalg! Der er måske også nogle vælgere, som kunne ønske at skifte standpunkt.

per-olof.dk

Tags: , , , ,

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggers like this: