Her er et medie

Læserbrev: Hvor skal vi hen du?

Jeg kan huske, da medier det var sådan nogle der kunne holde en samtale igang med afdøde, kunne få bordene til at danse og som kunne materialisere – et eller andet hvidt stof!

ER der en vis lighed med nutidens medier? Hvis mediet hun har ½ million tilskuere en aften, mens konkurrenten har 1½ million, så er mediet med den halve million direkte dårligt! Uanset om der er 3 millioner, kan mediet jo godt være dårligt – men ½ million er vel også en skare mennesker at regne med? Nej ikke mere. Den fra Kierkegaard så berømmede ‘hin enkelte’ er ganske forsvundet ud af billedet. Hvis kirken ikke er fuld, er den død. Hvis et museum ikke fyldes af besøgere får det ingen penge. Hvis der kun er få studenter på et studie, kan det se nedlæggelse i møde.

Når der tales om dette medie, som du nu læser i, så er det også antallet, der tæller, ikke dig, helt uanset om du får noget med, du kan bruge. Hvis ikke læserne flokkes som fluer om osten, er tiltag på nettet dødt!

Jørgen Flint Petersen skriver i dag i Information om mediernes meddelagtighed i Ny Alliances nedtur. “Som sagt ser jeg nogle almene træk i den proces, hvor medierne banker løs på en taber.” Jamen det gør medierne ikke sådan bare. Det der er ved “medierne” er, at de af dem, som trækker publikum – trækker publikum. Publikum har nok så stort ansvar. Der er mængder af alternative medier, der stille og roligt er kørt udenom, men man kommer altså ikke udendom at trække med på de stores dagsorden, når man ikke selv bryder en lanse for en anden, vælger at læse og se noget andet. Men bortset fra det, kan man dele hans uro for kloge-Ågernes sammenrend. Er de pengene værd?

Tags: , ,

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggers like this: