Råd til en kommende forfatter

En kat har fundet en plads i solen....

De fleste forfattere behøver vist ikke råd om, hvad de skal gøre. Det er måske en del af selve dette at ville skrive: At der er et svar på: hvad. Men hvis vi nu forestiller os, at en ung person spørger – hvad skulle man så svare? Man kunne få den opfattelse, at vedkommende havde den forestilling, at skulle leve ikke kun for men også af – at skrive. Så må svaret være: Forlad straks landet, flyt hen til et engelsktalende hjørne af verden, begynd sproget forfra. Men hvis du skriver, fordi du ser noget særligt i det sprog, du er vokset op med, så bliv bare og skriv løs. Du skal nok finde en måde at overleve på. Ude i den store verden er der også forfattere, som ikke finder et publikum -.

Tags: ,

3 kommentarer to “Råd til en kommende forfatter”

 1. digtafon Says:

  Jeg kan godt se, hvad du mener. Man kan ikke leve af at være forfatter i DK. Eller jo det kan man vel, hvis man hedder Rifbjerg eller er kendt fra tv., men ellers ikke. DK er ikke stort nok til at brødføde ret mange forfattere. Under alle omstændigheder er salgstal ala Dan Brown jo helt umuligt, med mindre man er usandsynlig heldig at blive oversat til 20 sprog. Men jeg tror nu ikke, at det er vejen frem at flytte udenlands og begynde at skrive på engelsk. Dels tror jeg ikke, at man kan beherske et andet sprog end sit modersmål godt nok, med mindre man på anden vis har fået det ind med modermælken, og dels synes jeg, at forfattere (og andre skribenter) har et vist ansvar for at holde liv i det danske sprog. 🙂

 2. perolofdk Says:

  ..vi er vist meget enige…men det der måske lå i baghovedet på mig var tanken, at Danmark ikke forstår at dette med sproget er en fællessag – at Danmark tror, landet har nok i de døde forfattere, som de kanoniserer…de nye må klarer sig, som de har handelstalent til…og “hvis det skal være på den måde”: At nogen faktisk fortæller historier, som lige så godt kan fortælles på engelsk.
  Modersmål eller ej – jeg tror, det er meget forskelligt, hvor svært eller let det er at gå ombord i et nyt sprog – også afhængigt af, hvad det bruges til. Over en vis alder, migselv sae hunden, er det en håbløs tanke!

 3. Mike Jensen Says:

  Du har ret, det har ikke noget at gøre med at man kan lære det ud for noget skrift. Det har noget at gøre med at man skal brænde for det man gerne vil, uanset om man så er god eller dårlig til det.
  Nogle mennesker kan det bare og så er der nogle der lære det hen ad vejen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggers like this: