Guds ord

detsete.jpg
Det sete afhænger af øjne, der ser!

Søndagens kronik i Politikener af Kristian Ditlev Jensen. Han argumenterer for, hvis jeg ikke helt har misforstået ham, at i Danmark må man sige alt. Han fortæller så om, hvor svært det var for ham,at forklare dette til to muslimske kvinder. Man må sige alt i Danmark, blot med den begrænsning, at der kan følge retlige konsekvenser af udtalelserne.
Det lyder jo godt – men er det virkelighed? I Word er der en lille knap for at se “koder”, så ser man hvilket system ens tekst indretter sig efter. Sådan en knap er der ikke i det danske samfund, så derfor er det klogt at kende mere end loven og profeterne, hvis man vil vide hvad man må og ikke må. Når så to “kodesystemer” brager sammen, er det let at stille sig på den høje hest og lade som om, ens eget kodesystem ligger helt åbent i dagen.

I Information 28.3.08 siger Ahmad Muham al Sharif fra flygtningelejren Zarqa i Jordan til Hans Henrik Fafner: “Hvorfor hader danskerne profeten?” Som sædvanlig i den slags interviews fremgår det ikke, om journalisten har svaret på dette. Og svarer vi andre, kan svaret jo have vanskeligt ved at nå frem. Jeg ved alt for lidt til Profeten med stort p til at jeg skulle kunne hade ham. Jeg ved, at ham, der har tegnet den berygtede tegning, næppe hader Profeten, men nok dem der i Profetens navn driver terrorvirksomhed. Hans tegning er uheldig i den forstand, at dette budskab ikke når frem uden for Danmarks grænser. Ahmad Muham al Sharif konkluderer og åbenbart mange med ham, at vi hader Profeten. Og jeg kan ikke se, at jeg har mere med den tegning at gøre end han. Havde ingen larmet op, havde jeg overhovedet ikke kendt dens eksistens.
Hvordan kan nogen tro, at “Vesten” får respekt for Profeten, hvis tilhængere gør alt muligt for med deres protestform at nærme sig til den satiretegning, de protesterer mod?

 

Både kristne og muslimer burde måske have spørgsmålet: Om det er en krænkelse af deres tro, ikke at tro på, at Biblen og Koranen er Guds ord? Hvis nu nogen siger, at Biblen og Koranen tvært imod er menneskers ord om Gud, må det vel være langt skrappere end nogen tegning?
I udsendelsen Deadline på DR2 lørdag sagde en muslimsk kvindelig læge Suher Othman, at Koranen er Guds ord, og hverken interviewer Kurt Strand eller hendes modpart i debatten skuespiller Fashad Kholghi fandt anledning til at kommentere dette centrale udsagn.

Tags: , , , ,

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggers like this: