DJØF’erne og magten

I en interessant atikel i Politiken 18.4.08 gør Gordon Inc. sig til talsmand for, at DJØF’erne har for megen magt i det danske samfund. Han trækker det lidt hårdt op, men overdrivelse fremmer jo forståelsen!

Dagens blomst til Gordon INC

Det morer mig at pege på, at jeg selv allerede i 1969 var inde på den tankegang i Politica, Tidsskrift for politisk videnskab, hvor jeg skrev:

Hverken videnskabsmand eller politiker kan derfor appellere til nogen instans overhovedet for at få moralsk vejledning – de må først selv handle moralsk. At besidde politisk sagkundskab har ikke sig selv noget med moral at gøre, men enhver udnyttelse af sagkundskaben har. Derfor kan der på det politiske område kun blive tale om et kunstigt skel mellem “videnskaben” og “politikken”. Der kan ikke stilles forskellige krav mht viden og moral til de to kategorier.

Man bør vedkende sig, at man ved at oprette Institut for Statskundskab har skabt en ny politisk institution, som ikke er forudsat i forfatningen, og hvis virkeområde indtil videre er ubestemt og derved overladt til de enkeltindivider, som færdes der. Dermed er kimen lagt til et nyt politisk system. Det vokser frem af det gamle ved, at de nye politikere til fulde lærer dette system at kende, således at man, når det skønnes muligt, kan hæve sig op over det og skabe sit eget.

Her skjuler den danske statskundskabs problem sig: i hvilken retning vil den lede udviklingen. Hvad den siger om sin “iagttagende stilling” betyder intet, når enhver idiot kan se, at det ikke på denne måde er muligt at være objektiv. Det gælder: at være eller ikke være – politisk sagkundskab med høj moral.”

Tags: , , , , ,

En kommentar to “DJØF’erne og magten”

  1. perolofdk Says:

    Peter Heyn Nielsen skriver 10. april 2012 i Politiken en artikel med tal, der dokumenter påstanden i overskriften: Statskundskab leder landet: I regeringen 48 % ‘statskundskabere’ I Folketingets såkaldte blå blok 14 % og i såkaldte røde blok 43 %. – Der ser man – hvad man kunne forudse – i 1969!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggers like this: