Dagens mand: Birthe Rønn Hornbech

Egentlig en indgang, men her står udgang...

“Ingen har, mig bekendt, fastslået, at det stopper ved hovedtørklædet eller sagt, at burkaen ikke er omfattet af Domstolsstyrelsens accept af, at danske dommere må bære muslimske og islamistiske symboler. ” . siger Peter Skaarup i dag i et læserbrev i Information. Vrøvl vrøvl vrøvl. Peter Skaarup følger overhovedet ikke med i debatten – eller hvad? Afgørelsen har jo udtrykkeligt fastslået at ansigtet skal kunne ses! Højesteretsdommer Niels Grubbe siger det engang til i et interview i Politiken 11.5.08, som kan læses på Domstolsstyrelsens hjemmeside:»Vi er selvfølgelig også kede af, at der er blevet givet udtryk for under debatten, at vi har besluttet, at dommere må sidde tilhyllet. Det kan undre os, at nogen kan sige, at vi har truffet en beslutning om det. Al den stund vi bare har sagt, at der ikke er noget til hinder for at have et hovedtørklæde på, så længe ansigtet ikke er tildækket«.
Peter Skaarup er da ligeglad med hvad Domstolsstyrelsen rent faktisk har sagt. Han ved selvfølgelig hvad de har sagt. Alligevel bliver han ved med at sige, at det er konsekvensen af Domstolsstyrelsens afgørelse, at der ved en dansk ret kommer til at sidde en dommer i burka, selvom det er lodret løgn. At han gider skrive sådan noget sludder i Information, kan da undre. Er der een eneste læser af Information, der ikke ved, at det er løgn, hvad han siger?

I Politikens kronik idag melder Birthe Rønn Hornbech endelig klart ud, at hun accepterer Domstolsstyrelsen redegørelse for hvad der er gældende lov, og at hun synes at sådan skal det fortsat være. At Venstres politiske ordfører Inger Støjberg tager afstand fra hende er da morsomt, når det sker uden andet argument, end at hun er uenig, hvad der jo knapt nok kan kaldes et argument. Det viser niveauet: En kronik spækket med argumenter jordes med, at flertallet mener noget andet!

Konsekvensen af Birthe Rønn Hornbechs kronik kan vi så endnu gisne om. Mit bud bliver, at hun må gå af efter en kammeratlig samtale med statsministeren. Hun har skrevet kronikken for at slippe ud af det ministeruim med æren i behold. Efter den kronik kan hun umuligt sige, at hun afventer afgørelsen fra det nedsatte udvalg og vil rette sig efter dens afgørelse. Hun har med kronikken fortalt det udvalg, hvad deres konklusion nødvendigvis må blive og det kan de andre næppe stå model til.  Holder statsministeren møde i øjeblikket? Dagens mand: Birthe Rønn Hornbech – om hun også er morgendagens mand er lidt spændende…

Tags: , , , , , ,

4 kommentarer to “Dagens mand: Birthe Rønn Hornbech”

 1. KimS Says:

  Det er nu ikke så tosset det den kære Skaarup siger.
  Hvis du spurgte en dansker for tyve år siden, om det var i orden at f.eks. al mad i Københavnske skoler var baseret på halal-slagtede dyr ifølge islams krav, så havde vedkommende nok rystet forundret på hovedet.
  I dag er det blevet virkelighed.
  Det er hele tiden salami-metoden der er i brug, når det gælder om at få lempet muslimske traditioner og værdier ned over hovedet på folk der ikke er muslimer eller følger islamiske traditioner.

  At Hornbeck garanteret har skrevet kronikken ud fra den begrundelse at slippe “værdigt” ud af sin stilling, skulle da heller ikke undre mig. Originaler er altid gode at have som politikere, men ikke altid som ministre.

 2. perolofdk Says:

  Skaarup beskylder Domstolsstyrelsen for at have sagt noget andet, end de har sagt – så kan man jo sagtens få diskussionen til at flyde. “så længe ansigtet ikke er tildækket” – det er hvad de har sagt. Så kan man ikke komme og sige, at de ikke har sagt det!

 3. perolofdk Says:

  9.3.2011 – indlæggetpostet 14. maj 2008 – imens sad folk i Integrationsministeriet og vidste, at der blev administreret mod reglerne –

 4. perolofdk Says:

  – se også https://perolofdk.wordpress.com/2008/05/19/r%c3%b8nn-hornbechdet-var-blind-alarm/

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggers like this: