Løgn overtrumfede argumenter

Robinae græder over demokratiet

Hvad der bliver den personlige konsekvens for Birthe Rønn Hornbech af hendes velargumenterede kronik i Politiken igår, har vi endnu til gode at få at vide.

Hvad der imidlertid står helt klart er, at det såkaldte Dansk Folkepartis gedigne løgnekampagne vandt over argumenter. Reklamefolk er imponerede. Hvor løgnen truede magtens fundament, valgte den at følge reklameløgnen, åbenbart uvidende om, at den så allerede går sin egen undergang i møde, for mer vil have mer. Det er ikke selve det, at ville lovgive for påklædning i retten, som er det først kritisable – men anledningen: Løgnekampagnen.

For nu at minde om det, som er løgn, når jeg bruger så stærkt et ord:

I annoncen står:
“Og Domstolsstyrelsen har besluttet, at du som borger fremover skal acceptere, at du i retten møder en dommer indhyllet i tyranniets slør.” Dét har Domstolsstyrelsen ikke besluttet, og løgnen understreges af billedet af en burka-klædt person med en auktionshammer i hånden. Hvad Domstolsstyrelsen har udtalt er, at der er så mange andre kriterier, der skal være opfyldt, for at man opnår et dommerembede, at det bliver irrelevant om dommeren bærer tørklæde, når blot ansigtet er synligt.

Det er paradoksalt, at netop som vi har fået en demokratikanon får vi demonstreret, at et flertal tror, at det eneste element i demokratiet, der tæller, er flertallets MAGT.

Jf. Information

Jf. Politiken

PS:

 • Om anonymitet i debatten

  Jeg forstår ikke den udbredte anonymitet, som åbenbart er accepteret i debat på nettet. Jeg accepterer under protest anonymiteten, hvis indlæg ellers holder sig inden for, hvad jeg anser for rimelige grænser. Men det er ikke en debat på lige vilkår. Anonymiteten på internettet er parallellen til burkaen på gaden.
 • Tags: , , , ,

  2 kommentarer to “Løgn overtrumfede argumenter”

  1. anita thomhave simonsen Says:

   tak Per-Olof!

   …for fornuftige tanker, der ikke lader sig vildlede af skræmmekampagner….

  2. perolofdk Says:

   – ja tak selv, som man siger – desværre roder debatten nu rundt i at selvfølgelig må Rønn Hornbech følge regeringens flertal. Altså der er små og store spørgsmål og der er sørgsmålet om at tage konsekvensen. Ministerens konklusion har åbenbart været, at dette er et mindre spørgsmål. Så kan vi andre altså synes, at spørgsmålet bliver stort, fordi det er foranlediget af en løgnereklame.

  Skriv et svar

  Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

  WordPress.com Logo

  Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

  Google photo

  Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

  Twitter picture

  Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

  Facebook photo

  Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

  Connecting to %s

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


  %d bloggers like this: