Rose, Braad Thomsen, Dahl, Jespersen

En ..råge på lampen

En aviskommentar:

Når man læser aviser, er der altid noget, som giver en anledning til en kommentar. Det er næppe altid det vigtigste i avisen – meget må man jo bare tage til sig. Christian Braad Thomsens kronik i Politiken igår om tørklædedebatten – den var bare sagen.”Hånden på hjertet: med sit forslag om et tørklædeforbud bøjer justisministeren sig for den pøbelmentalitet, som hun burde være et bolværk imod”. Men justitsministeren – det var da ikke hende som araderede foran en bil som model engang, vel? – der husker jeg nok forkert!
Men så Henrik Dahl i en artikel om “kulturkampen”. Han siger, VK genindførte folkelighed i folkeskolen. Og han siger noget rigtig gedigent sludder, man kan slippe afsted med som mediernes darling: “Men at det ligefrem var formålet med skolen, at man skulle lære noget, var ikke den officielle doktrin, da Fogh Rasmussen kom til.” Hvor er dokumentationen for, at dette var opfattelsen? Det var i hvert fald ikke i skolerne. Jeg har i de 37 år, jeg har arbejdet på en skole, aldrig hørt eller set noget til en sådan doktrin eller hørt nogen forsvare den. Det er det rene og skære sludder! [2.juli: Svar fra Marianne Jelved i Politiken. Der kan ikke linkes til debatindlæg i Politiken – det kan der i Information!]
Da jeg ser et billede af Jyllands Postens Kulturredaktør Flemming Rose, og lige har læst om de syv ulovlige ord i USA, falder det mig ind, at jeg ikke har hørt, at Flemming Rose, da han var på TV i USA på noget tidspunkt udnyttede lejligheden til sin videre kamp for ytringsfriheden og lige en passant droppede de syv ord, selvom flere af dem kunne have været en udmærket kommentar til den situation, han var havnet i! Det var nok bare noget , han glemte.

Så er der i Information et svar fra professor Jesper Jespersen på nationalbankdirektørens forslag om at forøge arbejdsløsheden. Hvad nu end nationalbankdirektøren mente, så var det i hvert fald dårligt formidlet. Så selv om Jespersen ikke er let læsning, så er det godt at få drejet kompasset lidt rundt i argumenterne, så tak for det.

Tags: , ,

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggers like this: