Finanskrise – rammer den alle?

 

Cox Orange er skyldfri...

Cox Orange er skyldfri...

 

Det meste omkring finanskrisen må gå hen over hovedet på en, men forundre sig kan man vel have lov til?

Efter at USA’s to kamre nu har vedtaget hvad de tror er en redningsplan for det finansielle system, er historien som førte op til krisen ved at blive skrevet. Hvad der følger efter ved ingen. De taler om at træffe foranstaltninger, som skal forhindre gentagelse, som om det, der skete, skete skjult for det menneskelige øje!

Det er selvfølgelig også svært at forestille sig, at alle de kloge mennesker i de finansielle institutioner, som nu er gået ned, skulle have kendt faren for deres egen virksomhed og siddet med hænderne i skødet. Skønt det er åbenbart sådan det forholder sig. Det må i så fald handle om, at de har været forblændet af deres egen ideologiske overbevisning. Lige som de mange kongresmedlemmer, der ikke kunne stemme for pakken. De forstod ikke, at dette var en redningsplan for det kapitalistiske system, som de siger de forsvarer. De troede at samfundet eller staten som en anden fugl Fønix ville genopstå af kaos og kaos kun ramme de ”skyldige”.

I dagbladet Information citeres i dag en amerikansk ’finansjournalist’ Diana Henriques for at sige:” Mellem 2000 og 2006 skrev vi i pressen og alle disse svindlere [”svigagtige hypotekbanker, der tager millioner af små husejere ved næsen”] – men myndighederne så bare den anden vej.”

Bankerne så åbenbart ikke, at det også ville blive deres egen ruin? Det er ikke nogen særlig tilfredsstillende forklaring. Vi må have at vide, hvem der trods sammenbruddet alligevel sidder med en fordel af den afsindige opførsel.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggers like this: