Sygefravær 2

Ikon for skriget © per-olof johansson
Ikon for skriget © per-olof johansson

Mit indlæg om sygefravær kom to gange i Frederiksborg Amts Avis. Vil nogen reagere? I dag er der et telegram fra Rizau omtalt i Frederiksborg Amts Avis, som jeg opfatter som et svar:”Claus Hjort mangler dokumentation” lyder overskriften. Videre siges det: “Førende eksperter er rystede over, at regeringen vil presse syge mennesker i arbejde. Der findes ingen dokumentation for, at arbejde gør syge raske.”

Hvordan er så trepartsaftalen overhovedet kommet i stand? Hvordan kan arbejdstagersiden overhovedet hoppe med på den limpind? Det får man desværre ikke svar på i den artikel i Ugebrevet A4 som danner udgangspunktet for Ritzaus telegram. Men ellers er artikelen meget oplysende. Kan nogen stoppe dette nonsens?

FTF’s hjemmeside om aftalen får man ingen fornemmelse af mindste grad af forståelse for, at forslaget omhandler alle arter af sygdomme. Man er gået på kompromis, hvor man skulle have råbt vagt i gevær i stedet!

Politiken; Danskerne har rekordhøjt sygefravær

Politiken 15.10.08: Har kun overskriften til Ritzaus telegram om emnet!

Tags: , , ,

2 kommentarer to “Sygefravær 2”

 1. perolofdk Says:

  Ifølge Arbejderen:
  “- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg ikke er begejstret for at behandle de syge som ledige. Der vil med nogle af forslagene være en vis risiko for, at sygemeldte bliver presset mere end godt er, siger FTF-formand Bente Sorgenfrey.

  Hun glæder sig derfor over, at det lykkedes for FTF at få modificeret regeringens oprindelige forslag så meget, at det økonomiske pres på kommunerne for at aktivere sygemeldte først sætter ind efter otte ugers sygdom og ikke efter fire uger.”

  Den aftale, som er fremlagt på ministeriets hjemmeside siger dog stadig, at der skal være en samtale efter fire uger – jf. min kritik netop af dette!
  har man ikke opdateret aftalen?

 2. Sygt syn på sygdom « per-olof.dk skriver…2 Says:

  […] Mine indlæg om samme emne: Dyrt fravær og Sygefravær 2 […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggers like this: