Lyrik er da foragtet

Avisen svigter digte
Avisen svigter digte

Indlæg i Informations tillæg Bøger 30.10.2008

Inge Eriksen skriver i Informations tillæg Bøger 9.10.08 [Kan ikke finde læserbrevet i Informations arkiv]: ”I det danske litterære establishments optik er lyrikken hævet over resten af de publicerede værker, ikke mindst romanerne”. Mærkeligt at dette på ingen måde giver sig udtryk i det bogtillæg, man sidder med i hånden. Eller det forrige. Eller det forrige. Eller i det bogtillæg fra Weekendavisen, som kom dagen efter. At lyrikken som genre skulle være hævet over resten af de publicerede værker, er da det rene og skære nonsens. Det er muligt, man som romanforfatter kan få fornemmelse af nogle enkeltstående lyriske koryfæer som Klaus Rifbjerg, Inger Christensen, Henrik Nordbrandt, Benny Andersen vejer tungere, men som genre er lyrikken snarere foragtet. Hvorfor er ikke godt at vide, måske fordi den står til rådighed for gud og hvermand i et eller andet omfang. Hvis Inge Eriksen skulle rette skytset et sted hen, skulle det være mod journalistikken som genre, der har det som Thor Pedersen: Den tror, den snart ejer hele verden. I ugens bogtillæg fra Politiken er der endelig bid. En notits fortæller, at 25 poeter fra den københavnske spoken-word-miljø har sendt deres værker ud over hovedstaden i oktober i avisen Art-manifest. 25 poeter – det er da mange og vi ved, at mange ikke er med. Og hvad giver så det af omtale – en notits.

Tags: , ,

2 kommentarer to “Lyrik er da foragtet”

 1. grcchristensen Says:

  Hej lyrik
  Godt indlæg-Kan du hjælpe mig.Jeg kan ikke smide link på mine indlæg.Og kæde logo er ikke aktiveret.Hvor finder jeg widget henne i wordpress.

  Venligst GrcChristensen

 2. perolofdk Says:

  – tak for det! Øh det tekniske – hvis link-logo ikke er aktiveret, må du prøve bare at kopiere linket ind på dit indlæg – husk http://.
  Widgets, det står i en af menuerne, men hvor kan jeg ikke sådan lige sige..der er ikke meget andet at gøre end at hoppe lidt rundt…..

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggers like this: