Keynes og Myrdal om økonomi og mennesker

Forsiden på tidsskriftet Fremtiden nr 6, 1975
Forsiden på tidsskriftet Fremtiden nr 6, 1975

Download artikel. PDF-fil 1,8 MB

Artikel trykt i tidsskriftet ”Fremtiden” nr. 6, 1975, s.31-41 : Keynes og Myrdal om økonomi og mennesker . Utraditionel sammenstilling af de to økonomer og deres syn på udviklingen og verdens fremtid

Det er som historisk dokument, jeg sætter den på Internet nu. Jeg har overhovedet ikke holdt mig ajour med økonomi fra nogen faglig vinkel, og kan derfor ikke i dag bedømme artiklen på det grundlag. Og med en sådan påstand om bedreviden er den vel heller ikke skrevet. Jeg har læst den, som den lægmand jeg er, og fundet at der er overvejelser i den, som må tale til den krise, vi p.t. befinder os i, uden vi ved, hvor det bærer hen.

Jeg har scannet artiklen, så den kan indeholde fejl, men jeg har gjort mit bedste for at minimere dem! Jeg hører gerne om det, hvis der er noget som er kikset!

Mærkeligt er, at netop i dag har Weekendavisens tillæg ‘Ideer’ en anmeldelse af bogen “Revisiting Keynes”
Revisiting Keynes, læs produktbeskrivelse hos Amazon.com.

Politiken om Krugman

Ejvind Larsen i Information

Anmeldelse af Myrdal-biografi

21.12.2008:

I dag ville jeg linke til en artikel i Politiken af Joseph Stiglitz  om den nye brug af Keynes og hans teorier. Da jeg ikke kunne finde artiklen, skrev jeg dette til ‘Læsernes Redaktør’ som kommentar til hans artikel om journalisterne og bloggene:

At skrive i en blog er jo i høj grad at arbejde i bloguniverset, der skal gå links til kilder – det er en måde at føre samtalen på. Politiken har haft og har måske endnu tilknyttet den udmærkede tjeneste ‘Twingly’ til sine sider, selvom jeg sommetider ikke kan finde den. Måske er man bange for, at et link skal trække folk væk fra Politikens sider? I så fald har man ikke forstået mekanikken, for den blog, Twingly linker til, linker jo selv til Politiken, hvilket sender læsere til Politiken. Men i princippet er det ikke kun i bloggene, debatten føres, men netop ved hjælp af programmer som Twingly, at debat kan føres om alle artikler, som bringes på nettet. Så besværes debatten af, at Politikens sider på Nettet er noget flimrende, så det kan være svært at finde artiklerne. I dag leder jeg efter Joseph Stiglitzs artikel om den kommende økonomiske tankegangs relation til Keynes, for at give læserne mulighed for at supplere hans overvejelser med en artikel om Keynes og Myrdal, jeg for kort tid siden satte på Nettet. For at dette skal ske, skal jeg kunne linke til artiklen i Politiken – men søgningen på ‘Joseph Stiglitz’ bringer ikke artiklen for dagen. Nu kan man selvfølgelig godt forstå, at ikke hele papiravisen bringes på Nettet, men netop debatartikler af den type bør høre til det, der medtages! Så meget mere som artiklen allerede kan findes på Nettet hos Guardian.

Tags: , , ,

En kommentar to “Keynes og Myrdal om økonomi og mennesker”

  1. Keynes - og Stiglitz i Politiken og Guardian « per-olof.dk skriver…2 Says:

    […] indlæg til at stå tydeligt her på egen blog. Det gør jeg så ved at lave dette indlæg og her linke bagud hos mig selv. Lidt kringlet måske – men det […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggers like this: