Dagens bemærkninger

De 23 første præsidenter i USA

De 23 første præsidenter i USA

Vi lever i en utrolig overflod som egentlig skulle forhindre os i at orientere os. De fleste synes alligevel de har et vist styr på verden. Der er nogle antenner ude, så vi ved hvad vi skal købe, spise, sige, gøre.
For at få mere styr på verden tager jeg mod tilbuddet i en genbrugsbutik om at fylde en plasicpose med bøger for kr. 10,-. Det er jo et helt bibliotek! Hør engang:
Rosenius: Brevet til Romerne. Bd. 1og 2.
R. er et indremissionsk koryfæ, hvis bøger jeg er bekendt med fra barndommen, på svensk. Denne er på dansk, trykt i Rønne.
Nye Testamente på hverdagsdansk – ikke helt så outreret version som seneste ”ny kontrakt” eller noget lignenede.
Jysk Lune, hentet hos Evald Tang Kristensen. De fortalte også vittigheder i gamle dage og jeg griner godt et stykke tid.
Margit Söderholm: Driver dug falder regn. Den har jeg læst som barn og set som film, den omtales i denne uges Weekendavis.
Helmuth Tielicke: Et nyt liv i bjergprædikenens lys. En bog af ham har jeg en gang anbefalet til udgivelse – så jeg er nysgerrig.
Gyldendals Egnsbeskrivelse bd. 3 og bd. 4, Nordfyn og Sydfyn, ordnet emnedelt, så man kan komme rundt i forhold til sine interesser. Der står meget, nu ved jeg noget om Wedellsborg. De ejer den eneste privatejede lur. Og det maleri, som ligger til grund for kobberstikket af Hannibal Sehested hænger her. Han ejede stedet engang.
Poul Møller: Udvalgte skrifter bd 1 og 2. Udgivet af Valdemar Andersen i 1895. Licentiaten og Lægdsgården i Ølsebymagle er kendt stof, men her kan man læse andre ting, få andre vinkler frem. F.eks. interessant at læse hans modvilje mod eventyr.
Henrik Cavling: Fra Amerika. Rimeligt indbunden, der mangler bare end del af første bind og hele andet bind. Der er dog en del interessante billeder, i dag kan vi bringe de amerikanske præsidenter, 23 i tallet til i dag. Obama som vil blive den 44., så det er længe siden…

*************
2009 – og det er ikke et fast punkt på læreruddannelsen at tage et IT-kørekort. Jeg er rystet. Når lærernes formand ikke ønsker det heller, kunne noget tyde på at han har et problem som IT-bruger.

*************

Borgmester Uffe Thorndahl har en kommentar i dagens Frederiksborg Amts Avis. Han har åbenbart nået den alder, hvor man siger sin mening ret ud! ”Den danske regering har reelt ført økonomisk politik på samme måde, som Peter Brixtofte varetog Farums økonomi”. Rart når forudsigeligheden i en politikers udtalelser bliver brudt.

Capitol Hill 1895

Capitol Hill 1895

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggers like this: