Kommentar til Politiken 140609

Links til leder og kronik i Politiken 140609
Links til leder og kronik i Politiken 140609

Dagens leder i Politiken her den 14.6.09  “Banksyge” har sikkert ret i, at Bagger-sagen udstiller bankers ringe dømmekraft. Men sidste afsnit burde nok være stoppet af “leder”-kollektivet:” Med sædvanlig dansk evne til fortrængning af realiteterne, har mange påstået, at finanskrisen er kommet til udefra. Den triste kendsgerning er, at danske banker med deres uansvarlige udlånspolitik selv skabte den situation, de nu er havnet i, hvor de udelukkende kan overleve med massiv statsstøtte. ”

Skulle lederskribenten have ret heri, vil det logisk sige, at finanskrisen for Danmarks vedkommende kunne være flyst, hvis danske banker havde optrådt ansvarligt. Mon ikke det er en kraftig overdrivelse? Allerede første kommentar på Politikens hjemmeside skyder argumentet i sænk!

Dagens kronik i Politiken er skrevet af Jon Bang Carlsen. Kravet om normalitet i opførsel får sig et skud for boven. Og Inge og Sten har da forlængst lært os, at det normale har vide grænser.

Men altså – står man med en makrel højt hævet i en kø af andre mennesker, er det da meget fornuftigt og forhåbentlig acceptabel normalitet, at vise et vist hensyn til omgivelserne, evt. advare dem mod at støde ind i makrellen? Hvem ville ikke blive mopset ved at støde ind i makrellen og ikke en gang modtage et lille ‘undskyld’  fra makrelholderen?

Apropos henvisningen til Sandemose : – bør man betænke, at mordet i Misery Harbour på normaliteten højst sandsynligt var et indre opgør, som måske lykkedes litterært for “forfatterstemmen”, men som næppe blev fuldført i virkeligheden, jf. Jørgen Sandemoses bog om faderen.

Reklamer

Tags: , , , , ,

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s


%d bloggers like this: