Ny kulturminister

Vi vil gerne se fakta

Vi vil gerne se fakta

Kommentar til interview i Politiken med Pia Kjærsgaard 04.8.2009.

Interviet kan ikke kommenteres på politiken.dk, så jeg anbragte det i Rune Engelbreths blog, hvor han debatterer interviewet.  [Lige nu afventer det godkendelse av någon orsak….????  Forklaring fik jeg aldrig, men på kom den da!]

Interviewet er elendigt, Pia Kjærsgaard får intet modspil, og som minimum mangler helt klart en faktaboks, der forklarer, at de livsvarige ydelser fra Statens Kunstfond er indtægtsafhængige, at de er vedtaget af Folketinget med finansloven altså med støtte af Pia Kjærsgaard, at bibliotekspenge ikke udbetales efter antal udlån, men efter antal eksemplarer. At gamle travere som hesteslagtningen, lort på dåse og udstoppede hunde overhovedet ikke er typiske eksempler på støttet kunst. Fik de pågældende overhovedet støtte og i hvilket omfang? Der kunne laves et helt katalog over den udmærkede kunst, som overhovedet ikke var kommet til verden uden Statens Kunstfond. Gå i Clausens Kunsthandel og se Sigurd Vasegaard, om hvem Peter Tiemroth skriver i bogen ‘Myternes Landskab’:”Også dengang var en selv højt anerkendt kunstners daglige livsbetingelser ikke pekuniært attråværdige. Først i sine seneste år sikrede han sig et vist underlag gennem Statens Kunstfonds livsvarige hædersydelse.”

Interviewet giver mig indtryk af, at hun er en had-spreder af rang.

Men måske er den sikreste vej til at slippe af med Pia Kjærsgaard og hendes parti at give dem ansvar i et ministerium, i stedet for at de kan give den i rollen som den evige bagstopper.

Rifbjerg: Giv os Danmark tilbage–

12. august 2009: I et interview i Politiken  ser man, at kulturministeren kan svare ærligt og redeligt på Pia Kjærsgaards svada. Her af følger ingen pressestorm. Man forstår, at argumenter i sig selv har ringe kraft overfor velberegnet retorik.

Reklamer

Tags: , , ,

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggers like this: