Ikke Vermeer – forkert information i Information

Ruffersken kan ses på hjemmesiden Museum of Fine Arts, Boston

Ruffersken kan ses på hjemmesiden Museum of Fine Arts, Boston

Information illustrerer en artikel med det forkert billede i dag. ‘Falskneri var ægte mesterværk’ lyder overskriften, og så tror den naive læser selvfølgelig, at det handler om det gengivne maleri. Jeg læser artiklen med interesse, fordi jeg i tidens løb har beskæftiget mig med Vermeer. Derfor bliver man jo ikke ekspert, og er interesseret i at høre nyt. Jeg går ind på The Indepedents originalversion af den oversatte artikel, men her er ingen illustration. Jeg bladrer lidt i bøgerne for at finde hovede og hale på sagen. Til sidst falder brikkerne på plads. Fordi artiklen illustreres forkert, bliver det hele forkert. Illustrationen er et Vermeerbillede som befinder sig i Dresden. ‘Motivet’ -ruffersken- er det samme som på maleriet, nævnt i artiklen men har ellers har de intet med hinanden at gøre.
Det maleri, som ses på væggen på et par af Vermeers egne malerier, er kendt som et billede af  Baburen, hvoraf der kendes en version i Boston på Museum of Fine Arts og en version på Rijksmuseum i Amsterdam. Og altså åbenbart nu også et tredje, som åbenbart hidtil har været anset for malet af svindleren van Meegeren. Nu kan de lærde så strides om, hvilken af de tre versioner, som er den ældste. Men ingen har formentlig før Informations artikel forvekslet det seneste med et billede af Vermeer!

Reklamer

Tags: ,

2 kommentarer to “Ikke Vermeer – forkert information i Information”

  1. henrik bandak Says:

    I Danmark havde vi også en Vermehr(en), der lavede billeder fra heden. Og en kammerat af mig forfalskede engang for sjov nogle frit opfundne skitser af Abildgaard på papir fra annu dazumal fra gammel litteratur,dog uden ulovlig signatur,og fik dem solgt til en hjemlig storkender, der solgte dem videre til udlandet…

  2. per-olof.dk Says:

    ..uha Henrik! Vask din mund i sæbe! (Frit efter Store stygge Ulv)… 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggers like this: