Den hemmelige protokol

Forside: Per Nielsen: Den hemmelige protokol etc. - 2010

Bagsideteksten: Den 23. august 1989 præsenterede de europæiske aftennyheder et besynderligt syn: præcis kl. 19.00 – på 50-årsdagen for indgåelse af Molotov-Ribbentrop-pagten – formede der sig i Baltikum en 600 km lang menneskekæde. Fra Vilnius i Litauen over Riga i Letland til Tallinn i Estland holdt mere end en million mennesker hinanden i hånden i en stille protest mod pagtens hemmelige tillægsprotokol, hvori de baltiske landes skæbne var blevet beseglet.

Per Nielsens ’Den hemmelige protokol og de baltiske landes skæbne’ er en faktaspækket bog på 85 sider med fyldige noter og litteraturhenvisninger.

Per Nielsen fortæller, at balterne mener, at russerne ikke gør nok for at vedkende sig ansvaret for ulykkerne fremkaldt af de mange års russisk besættelse, ja for overhovedet at anerkende, at der var tale om russisk besættelse og ikke et frit valg, som førte de baltiske lande Estland, Letland og Litauen ind under sovjetstyre.

Her har bogen en klar mission, for vi er nok mange i landet, som kan have behov for den samme oplysning. Magtpolitik er jo ikke et afsluttet kapitel i verdenshistorien.

(klik): Læs videre her 

Reklamer

Tags: , , ,

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggers like this: