Eksklusion, ikke integration

 
 

..som nedrivning ser ud..her Allerød Rådhus..

 

 Per-Olof Johansson, Lillerød skrev dette læserbrev til Politiken:

 Knud Erik Hansen spørger (Pol. 20.10.2010) ‘Hvorfor dog rive boligblokke ned i ‘ghettoerne’?’ Åbenbart ud fra den forudsætning, at forslaget handler om at skabe bedre integration. Det er blot den umiddelbare begrundelse – den langsigtede strategiske plan går ud på at slippe af med almene boliger i jævn almindelighed. Det er ikke kun de såkaldte ghettoer, som ikke regnes for rigtig Danmark.  Det er os allesammen i det almennyttige byggeri. Man kan ikke komme ud af stedet med en direkte nedlæggelse, i stedet går man i gang med at underminere hele systemet. Og så er det også velbegrundet,at det er Landsbyggefonden som skal finansiere nedrivningen, det er slet ikke en opgave for det hele Danmark – .

 [sikkert af pladsmangel strøg Politiken sætningen: “Og så er det også velbegrundet,at det er Landsbyggefonden som skal finansiere nedrivningen, det er slet ikke en opgave for det hele Danmark – .” …så er det godt at have en blog. Det er ikke den store klage, jeg synes blot det er mere forståelig tekst når det udeladte er med!]

Reklamer

Tags: , , , ,

3 kommentarer to “Eksklusion, ikke integration”

 1. perolofdk Says:

  – lidt fra min facebook-profil idag!
  ….Friværdiernes lånefest var på basis af samfundsskabte værdier –
  ….- og ja almennyttigt byggeri er støttet byggeri med fordelagtige lån – men lån som betales tilbage – hvorefter betalingen fortsætter, når lånet er betalt ud! Ingen lånefest dér!
  …..Ingen journalist har endnu konfronteret ministeren med det urimelige i at man sætter beboere i almennyttigt op mod resten af befolkningen – som om boligejerne slet ikke er blevet fordelagtigt behandlet – til overflod!
  ‎…se listen over de 32 forslag http://www.sm.dk/data/Dokumentertilnyheder/2010/Oversigt%20over%20initiativer%20i%20ghettostrategien.pdf
  …se selve planen m ed den uhyggelige titel “Ghettoen tilbage til samfundet” http://www.sm.dk/data/Dokumentertilnyheder/2010/Ghettoen%20tilbage%20til%20samfundet.pdf

 2. perolofdk Says:

  ‘Ghetto – vil I ikke nok lade være’ – i Information http://www.information.dk/248822 og ‘Danmark har ingen ghettoer’ i samme avis http://www.information.dk/248829 – og I Politiken i dag siger amerikansk forsker David Dyssegaard Kallick: “Drop ordet ghetto nu” -og foreslår det erstattet af “lavindkomstområder”.
  Sagen er jo netop, at ordet ghetto er hemmende for den ‘indsats’ man foregiver a ville iværksætte. Man prøver at gøre boligområder med fælles problemer, der dog alligevel er ret så foreskellige – ens – ved at kalde det hele ‘ghetto’. Jeg synes man skal koncentrere sig om at sætte ord på indsatsen og kalde den for ‘boliginitiativ’ – initiativet er forsåvidt godt selvom ikke alle forslagene er gode – man kuldsejler blot projektet på forhånd ved den negative betegnelse!
  Nå – ghetto har bidt sig fast tror jeg, det er en velplaceret bombe under almennyttigt boligbyggeri som sådan.

 3. Per-Olof Johansson Says:

  Da jeg læser søndagsavisen, Politiken:
  Mange protestester mod at vi i almennyttigt byggeri skal betale ‘ghettoindsats’. Men alle får ikke med: Ja almennyttigt byggeri er støttet byggeri med fordelagtige lån – men lån som betales tilbage – hvorefter betalingen fortsætter, når lånet er betalt ud! Og at vi inden også betaler et såkaldt ‘pligtmæssigt bidrag’ pr.m2! Ingen lånefest hér!
  ‎- tænk dig hvis ejerboliger skulle betale videre på deres udamortiserede lån – da deres værdistigning jo i høj grad er samfundsskabt!
  Ja jeg gentager mig selv men: Gentagelse er lærdommens moder!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggers like this: