Omtale bedre end anmeldelser

Bjarne Gårdsvoll på Bogforum 2010 foto: poj

 Bjarne Gårdsvoll, København skriver 27.2.2011 i Politiken: 

Ib Michael og Lars Bukdahl udkæmper et litterært slagsmål. Formentlig god underholdning for læserne, og næppe til skade for de implicerede. Den ekstra omtale vil blot gavne salgskurverne.

  Det gør ondt, når nogen angriber ens barn. Men hvorfor tage en anmelder alvorligt? Noget sikkert kriterium for den gode bog findes næppe, for så ville alle værker blive vurderet ens. Det gør de ikke, og det viser, at anmeldere er læsere som alle os andre. Vores baggrund og erfaringer er en forudsætning for at leve sig ind i stoffet. Derfor var det bedre, om aviserne blot gav en kort omtale af værket, og lod læserne selv bedømme det.

Forfattere, som undertegnede, kan godt misunde både Ib og Lars al den omtale. For som kendt er en dårlig anmeldelse bedre end ingen. Det er den manglende omtale, der er forfatteres største problem. Jeg har selv udgivet 12 bøger, men aldrig opnået at blive anmeldt i fx Politiken. De har da ellers været flinke til at trykke mine artikler. Men det er svært at komme igennem nåleøjet, og derfor kan det ærgre en, at redaktørerne nogle gange ofrer en halv avisside på et enkelt værk.

Nu udgiver jeg snart min 13. bog, og da 13 er et ulykkestal, sker der næppe noget. Med mindre en krimi er en undtagelse…       

 [indlægget bragt her med tilladelse af Bjarne Gårdsvoll]

Tags: , , ,

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggers like this: