Fynske Forfattere Mellem Broer

Per-Olof Johansson: To der læser fynske forfattere 'Mellem Broer'.

Per-Olof Johansson: To der læser fynske forfattere 'Mellem Broer'.

Fynske Forfattere:
Mellem Broer
ISBN 978-87-92625-49-6
2012,78 sider

FORFATTERE
Leif Achton-Lynegaard
Lena Bertram
Rasmus Bjørgmose
Mikkel Bork
Cindy Lynn Brown
Sarah Elise Bruun
Sonja Kjærgaard Christiansen
Ib Ivar Dahl
Poul G Exner
Jun Feng
Birgit Filskov
Jan Hjort
Anni Broue Jensen
Martin Jensen
Finn Jeppesen
Mikael Josephsen
Astrid Merete Kierkegaard
Martin Kjeldsen
Ole Knudsen
Poul Grønbech Knudsen
Lisa Korsbeck
Kim Linnet
Viggo Madsen
Vibeke Marx
JohnMason
Inga Mollerup
Pernille Nederland
Per Nielsen
Bjarne Kim Pedersen
Arne Herløv Petersen
Lone Robinson
Kenneth Skipper
Iben Fogh Staal
Susanne Tinley
Anders Vægter
Finn Weidemann

Redaktion:
Kent Skov Andreasen
Ejler Nyhavn

De er ikke altid vellykket at give digtere opgaver, såkaldte temaer. Det kan let føre til en vandgang! Men jeg synes broerne holder – og holder til så meget forskelligt, at det er svært at karakterisere. Jeg har læst den i et hug – først ind til over midten og så bagfra til midten igen – jeg sluttede med Viggo Madsen, og ham går man jo aldrig fejl af. Leif Achton-Lynegaard er ikke dårlig at begynde med, når jeg starter med forbehold – som helt falder til jorden med hans næste digt og må straks læse op! Selvom Arne Herløv Petersen bor på Langeland, er han med – Langeland er jo siden gamle dage omfattet af Odense Stift! Vel ok når nu hans digt ’Motor i tomgang’ har en gudelig udgang… Heldigvis er der ingen af digterne, om hvem man bliver nødt til at sige, at vedkommende falder ved siden af og ikke burde være med. Køb den for kr. 125,- hos Ravnerock Forlaget – den holder til mange broture!
De fynske digtere og Odense Centralbibliotek fejrede Poesiens dag den 21. marts med præsentation af denne antologi, som er støttet af Albani-fonden.  Derfor lyder bagsiden som følger:
Poesien er bestemt værd at fejre, og den har sin helt egen dag, hvor man kan gøre det!
I 1999 indstiftede UNESCO World Poetry Day – Verdens Poesidag. Dagen er den 21. marts.
UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) er FNs organisation for uddannelse, videnskab, kultur og kommunikation, og formålet med dagen er over hele verden at skabe opmærksomhed omkring læsning, skrivning og udgivelse af poesi.
Fynske Forfattere, en undergruppe af Dansk Forfatterforening, markerer gerne Verdens Poesidag med et arrangement af en eller anden art. I år har vi valgt at udgive en antologi. Både antologiens titel og emne er Mellem Broer, og vi har inviteret et bredt udvalg af aktive fynske digtere til at bidrag med digte. Der er masser af poesi Mellem Broer
Broer skaber geografisk sammenhæng mellem vores ø og resten af verden udenom. Den generation der kommer til orde i Mellem Broer strækker sig aldersmæssigt fra tyverne til tresserne. De skrivende i den har helt forskellige baggrunde, visioner og ambitioner og benytter sig af forskelligartede ord, men de har et fælles geografisk udgangspunkt her og nu, de er øboere midt i Danmark, lad os derfor kalde dem generation Fyn 2012
Dette snapshot af Fyn er fyldt med poesi. Også på Fyn er der i de seneste år sket en opblomstring af digtermiljøet med adskillige poetiske scener og tilbagevendende lyriske begivenheder med et stadigt voksende publikum. Derfor er det på tide med en bog, der fejrer poesien i sin mere permanente form. I poesien maler vi billeder af ord, vi fokuserer på detaljer, på de store linjer, på det indre eller på samtiden og vi udtrykker tanker, der ikke kan udtrykkes indenfor normalsprogets rammer. Samtlige 37 fynske digtere i bogen har på hver deres måde forholdt sig til temaet Mellem Broer og det er der kommet helt forskellige tekster ud af.

Reklamer

Tags: ,

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s


%d bloggers like this: