Anmelderdeklaration mangler

Læserne

Hvis man engang var så naiv at tro, at det var anmelderne, som bestemte, hvad der skulle anmeldes, så kan besøg på Lars Bukdahls blog hurtigt få en ud af den misforståelse. Her raser han ud over, at det ikke blev ham, der fik lov at anmelde en og anden bog!

Det får mig til at indse, at vi mangler en anmelderdeklaration. For det kan vel ikke afvises, at anmeldere nu og da selv tager en bog op til anmeldelse?

Redaktionen kan spørge, hvad forskel det gør for mig som læser, om det er på den ene eller anden måde valget træffes.

Alle ved vi godt, at der udkommer flere bøger, end der kan blive anmeldt. Spørgsmålet for læseren er så, om det er et væsentlighedskriterium, der råder. Her kan anmelderen for mig at se være den rette overdommer, og ikke den generalist som redaktøren selvfølgelig må være for at kunne dække feltet ’bøger’. For redaktøren kan det være et væsentlighedskriterium, at dette er en bog, de øvrige medier vil omtale, så den skal også omtales her – for blot at give et eksempel på mulig misvisning. Lars Bukdahl har selv engang anført, at han først griber efter Gyldendals udgivelser i en bogstak til anmeldelse.

En dag består bogstakken måske ikke mere – det er links til e-bøger. Vil de blive anmeldt – eller først komme frem i lyset, når de er blevet ’storsælgere’? Har redaktionen overhovedet tid til at forfølge links, der tilsendes den? Lad os høre lidt mere om ’ugens udvælgelseskriterier’. Herunder om hvad der er udeladt og hvorfor!

[sendt til Informations tillæg BØGER, dog uden at få reaktion, bortset fra den indirekte i dagens artikel af  Karen Syberg: Det var bare ikke os to.]

Reklamer

Tags: ,

2 kommentarer to “Anmelderdeklaration mangler”

  1. Bjarne Kim Pedersen Says:

    Kære Per-Olof
    Godt at du hele tiden utrætteligt jagter urimelighederne i avisernes kulturdækning.
    Tak for det.

  2. perolofdk Says:

    – ja selv tak! 🙂 Nu kan jo ingen vide hvorfor jeg ikke har fået svar – men pladsmangel er jo oplagt, når man to uger i træk har brugt en side på en debat af Günther Grass- digtet – en vigtig debat, men det er jo ikke som digt, det debatteres, men dets lødighed som politisk indlæg, så den debat kunne med fordel placeres i hovedavisen – synes jeg.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggers like this: