Help for Google Images with this photo

Billede

Google helps me every day – why should I not help Google? I searched for a tuba with six valves – because I have found this Danish post card with an odd instrument like that. None of my books could show me something similar – and Google Images could not help either. So here are a seldom picture. If I should guess from which year, I think it could be around 1925, when my own father was a soldier. But – any other opinion should I welcome!

Reklamer

Tags: , , ,

3 kommentarer to “Help for Google Images with this photo”

 1. Keld Jørgensen Says:

  Hornet eller tubaen på fotografiet er en HELIKON eller et HELIKON (er ikke sikker på kønnet), og den spillende kravler så at sige ind i instrumentet, som meget praktisk bliver båret på skulderen. Perfekt til lange marchture i ujævnt terræn.

 2. perolofdk Says:

  Tak Keld! Med HELIKON til hjælp, lykkedes det at finde flere eksemplarer ved hjælp af Google – dog synes kortets version at være tilpasset musikerens volumen! 🙂 Google gav kun et enkelt billede fra sig, hvor man ser instrumentet i brug http://www.tubamax.de/instrumente.htm.

  Den svenske Nationalencyklopedin har tre betydninger af ordet, hvoraf det ene altså er tuba, de andre et gammelt græsk strengeinstrument og det tredje ‘rörstämma i orgel’. (Altså foruden et bjerg i Grækenland.) Men som alle andre steder jeg slår op, forbliver ordets køn ubesvaret! ‘Perfekt til lange marchture i ujævnt terræn’ – herligt. Corfix må fortælle, om Frederik VII havde det med på holdet, som han havde med til udgravningerne!
  http://www.dr.dk/P1/Stedsans/Udsendelser/2012/10/18091732.htm

 3. perolofdk Says:

  Politikens Forlag udgav i 1969: Musikkens Hvem Hvad Hvor – Instrumenter og Ordbog. Jeg fandt i første omgang ikke frem til en helikon, fordi jeg var så fokuseret på de seks ventiler. Men på s. 24 er der faktisk afbildet en helikon, og på s. 25 kaldes instrumentet ‘en helikon’ – så der har vi det kønsbestemt!
  Iøvrigt fortælles om videreudviklingen til sousafon, med dens fremadrettede horn med en plade der bringer mindelser til en lur. Men lurens plade giver vel ikke noget særligt til lyden eller hur?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s


%d bloggers like this: