Hvilken mølle hvor?

Hvilken mølle hvor?

Vinterbillede et sted i Danmark – men hvor – hvornår og hvem er maleren? Det er lidt skadet – det er jo sagen uvedkommende når det ikke er spørgsmålet om kunstnerisk kvalitet, det her drejer sig om..

Tags: ,

7 kommentarer to “Hvilken mølle hvor?”

 1. Florian Eickmann Says:

  Tror det er cementmøller ved Rønne på Bornholm

 2. Niels-Holger Larsen Says:

  http://bornholmskcement.weebly.com/rdquophoslashnixrdquo-roslashnne.html

 3. perolofdk Says:

  – ja konstruktionen af møllen på billedet du henviser til, svarer jo til maleriet. Til venstre på maleriet ser man en ting, som svarer til, hvad man ser på foto til venstre – vel ovne eller andet der bruges i produktionen? Sjovt at maleriet fra at starte med at være interessant som maleri, også kan anskues fra en helt anden vinkel, hvad der gør det meget let at bære over med kunstneriske og bevaringsmæssige svagheder. Muren, masten, møllen, ovnen – det må jo være lige der i Rønne?

 4. perolofdk Says:

  I baggrunden af maleriet anes endnu en mølle, som ikke se på fotografiet. Men på kortskitsen s. 2 i denne afhandling om fabrikken ‘Phønix’ i Rønne er der en mølle et stykke fra fabrikken? http://bornholmskcement.weebly.com/uploads/1/1/2/5/11258347/kt_phnix.pdf

 5. perolofdk Says:

  Det undrer mig, at jeg ikke i det oprindelige indlæg har noteret, at maleriet er signeret ‘Th M 95’. Jeg kan huske jeg uden resultat har ledt efter nogen, dette kunne passe på – men når vi nu ved, at motivet er fra Bornholm, kan det være, der også kan findes svar på dette!

 6. perolofdk Says:

  Købt på et loppemarked fordi møllen så mærkelig ud og kvinden nok gik med en spånkurv! Nu er stedet identificeret. Motivet er altså fra Bornholm, og møllen en cementmølle syd for Rønne.. Jeg har foræret billedet til Bornholms Museum, som siger, de er glade for det, da der ikke eksisterer meget af den slags. Som maleri er det måske ikke meget at tale om kunstnerligt – men så kan det altså også betragtes ude fra en anden vinkel!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggers like this: