Poesiens dag 2014

Bagside og forside til Ole Perregaards bog 'Folkets Vanilje Landets Lov'

Bagside og forside til Ole Perregaards bog ‘Folkets Vanilje Landets Lov’

Ole Perregaard havde inviteret til release party for sin nye bog: ‘Folkets vanilje – Landets lov’ i Det Poetiske Bureaus Forlags kælder. Og det var fint, at det skete på Poesiens Dag. Udover digte indeholder bogen en slags eventyr – men det må vist absolut kaldes en udvidelse af begrebet. Startende med et juleæventyr ‘Den lille pige – et blasfeministisk juleæventyr om kommunevalget i det lykkelige Danmark’.

Digtenes egenartede opstilling kender alle, der kender Ole – en opstilling der resulterer i en ganske overraskende oplæsningspraksis, som nok må være vanskelig at gøre ham efter! Hoveddigtet som bølger frem over 17 af de små sider, er dog brudt op på en anden måde for forståelighedens skyld – alle sytten sider blev læst op helt fænomenalt. Jeg har ikke hørt det før og vil gerne udnævne det til en klassiker i dansk litteratur. Men ingen af dem, der ellers går op i den slags, var tilstede, hvad bør nævnes i fremtidige litteraturhistoriske opgørelser.Titlen er:’Hellere donor end döner, et brev til kladja fra klat og klud’. Det er en gammel mands overvejelser om, hvad der skal blive af de dele af kroppen, som han gerne vil donere til anden brug, når han ikke selv har brug for dem!

Fredag den 21. marts afholdtes Digter Salon i det færøske hus på Vesterbrogade. Det var Assununu, forum for kultur og dialog, der stod bag arrangementet.

På programmet, var poeter fra Færøerne, Irak og Danmark, nærmere betegnet: Marianne Larsen, Sumer Mansoor, Muniam Alfaker, Katrin Ottarsdóttir, Laura Kjærgaard og Sissal Kampmann.

Duetten, Zalem med Selma Higgins og Lea Kampmann stod for den musikalske del af arrangementet, og Birgir Thor Møller var konferencier.
Det blev en god aften, skønt ganske anderledes end eftermiddagen i Det Poetiske Bureaus Forlags kælder.

Vi var nogle stykker der benyttede os af tilbuddet om ‘åben scene’ bl.a. Arild Rimestad og jeg selv.
Jeg præsenterede det første digt som’læserbrev’, som jeg ofte har gjort overfor aviser – dette blev dog ikke trykt! Hjemme, kom jeg til at tænke på, at min indledning til dette at digte til en læserbrevsspalte startede meget tidligt, da jeg var 14-15 år sidst i halvtresserne. Vi havde endelig fået en regnemaskine med strimmel, og jeg skrev et fingereret læserbrev på en sådan strimmel, som jo nærmest havde bredde a la en avisspalte, det var en af apostlene som skrev og beklagede sig over, at Jesus’s himmelfart kom før disciplen rigtigt havde fattet, hvad det hele drejede sig om. Her er så digtet fra i går aftes, som vist aldrig blev trykt og som jeg troede var et par år gammelt – så var det tolv år siger computeren, og det har nok aktualitet længe endnu!

digtet: Vi følger med

Tags: , , , ,

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s


%d bloggers like this: