De er uddannede – men ikke nødvendigvis også kloge

My friend Angry...

My friend Angry…

[..indlæg afvist af Politiken pga pladsmangel...]

Nick Hækkerup vil skære alle uddannede over en kam, idet han tror, at de bedre kan tage vare på sig selv end uudannede. Et mærkeligt standpunkt af en socialdemokrat: Vil han genindføre klassesamfundet?

Forslaget kommer som følge af en rapport fra Sundhedsministeriet, der mener at kunne dokumentere, at højtuddannede konsekvent er mindre kronisk syge og bliver hurtigere raske end kortuddannede. Det er en kendsgerning, at der spildes en masse penge på at lave undersøgelser og rapporter, der ikke siger andet end, hvad enhver kan tænke sig til. At uddannede i gennemsnit er bedre til både det ene og det andet, som nu at følge sundhedsregler, siger da sig selv. Men at få sat tal på, tjener ikke desto mindre til at befordre en misvisning. For hvad de kloge og uddannede burde have fået ind med uddannelsen er, at det statistiske gennemsnit ikke siger noget om det enkelte tilfælde!

Nick Hækkerup bruger et eksempel fra sit eget liv: Han mener, han ved et fjerde barn ikke behøvede slet så mange besøg af en sundhedsplejerske, som han fik, så uddannet har er. Der er bare den hage ved det eksempel, at ingen sundhedsplejerske vil kunne fortælle os, at besøgene blev aflagt med god grund. Det lader ikke til, at Nick Hækkerup har blik for, at der er ganske kloge uudannede og ganske ukloge uddannede. Kender han f.eks. slet ikke eksempler på nogle ganske veluddannede alkoholikere?

My friend Angry

Reklamer

Tags:

En kommentar to “De er uddannede – men ikke nødvendigvis også kloge”

  1. perolofdk Says:

    ..apropos My friend Angry.. http://per-olof.dk/cartoons/first.htm

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggers like this: