Dagbladet Information omskrev et læserbrev

Hårrejsende eksempel på på journalismens overmod!

Hårrejsende eksempel på på journalismens overmod!

Opgang ikke krisecenter

Per-Olof Johansson, Lillerød

Skrevet 24. juni 2014.

Trykt 25. juni i Information med helt uacceptable ‘forbedringer’, som jeg kommenterer udførligt i denne PDF [klik] som eksempel og lærestykke på journalistisk indblanding. For mig og sagen gik vigtige pointer tabt! Her er den originale tekst.

Dette er en opfordring til kommunerne om ikke at opfatte en opgang i socialt boligbyggeri, som om det er et krisecenter.

En ting er, at socialt boligbyggeri er sat i verden for at skaffe boliger, ikke kun til socialt udsatte, men også til dem naturligvis, noget andet er, at det gør da ikke beboerne i almindelighed mere kvalificerede eller forpligtede end andre til at tage sig af andres sociale problemer. Men i og med kommunernes anvisningsret til hver fjerde ledige bolig, er denne forventning blevet udbredt hos kommunerne.

De andre beboere har ikke kendskab til, hvad tildelingskriteriet har været, og er derfor henvist til ved egen bitter erfaring at opdage, at her er da vist ankommet lejere med behov for – særlig opmærksomhed. Det er historier om besvær, som slet ikke kan fortælles offentligt. Ofte giver det også anledning til ekstraordinære udgifter såsom tab ved fraflytning.

Diagnoser med udadreagerende effekter skaber utryghed, når de andre beboere først ved oplevelser på egen krop skal erfare tingenes tilstand, mens kommunen dækker sig ind bag tavshedspligten. Når det er politiets ankomst, der sætter navn på problemet, er den efterfølgende rygteflora skidt for alle parter og underminerende for alle gode hensigter. 

Tags: , , ,

En kommentar to “Dagbladet Information omskrev et læserbrev”

 1. perolofdk Says:

  …jeg sendte min gennemgang til Information og fik denne undskyldning fra redaktionen, og lader sagen slutte der: ‘Jeg beklager meget, at vi har ændret i dit indlæg, uden at du var enig i
  rettelserne. Jeg kan godt se, at det er meget større rettelser, så du
  burde have haft en mail om det.
  Vi skal nok bestræbe os på, at det ikke sker igen.

  Med venlig hilsen’

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggers like this: