RACERISTER – Nyt ord på cykelstier

racercykler i flok

racercykler i flok

Indlæg i Frederiksborg Amts Avis 23.03.2015

Debatten hænges tit og ofte op på enkeltoplevelser, det er mest dramatisk. Men hvis det ikke er det generelle eller typisk, som vi netop har oplevet med debatten Inger Støjberg rejste om nogle urolige elementer i biografen, er det jo nærmest en vildledning. Med udgangspunkt i oplevelser på cykelstierne, vil jeg gerne prøve at gå en anden vej for at rejse en debat.

Jeg foreslår, at vi indfører brugen af et nyt ord, RACERIST. Racerist er hverken en fejlskrivning for racist, bagerist, ratevist endsige raseri, hvilket sidste det dog kommer tæt på. Racerister er personer på racercykel, der ikke har eller ikke anvender klokke, som kører indenom på de cykelstier, der kun er adskilt fra gangarelalet med hvid stribe, der kører for stærkt i bymæssig bebyggelse og ikke udviser hensyn ved at sætte farten ned ved mødet med andre cyklister. I flok kører racerister ikke på cykelstier, kører gerne to eller flere ved siden af hinanden, trækker ikke ind en og en for trafik bagfra.

Ved brug af dette ord siger vi ikke noget om cyklister i almindelighed, og slipper for at høre, hvor tåbeligt også mange bilister og fodgængere beter sig. Hvad vi også må have in mente er, at racerister gerne giver en finger eller sender skældsord efter den, som protesterer mod disse overtrædelser af færdselsloven. Man kan også komme ud for det, som er værre, så optræd derfor forsigtigt og udnyt for egen sikkerheds skyld ikke din ytringsfrihed.

Omtalt i DR P4 Morgen 23.03.2015 kl. 07:20

Reklamer

Tags: , ,

En kommentar to “RACERISTER – Nyt ord på cykelstier”

  1. perolofdk Says:

    Historien bag satte jeg først senere i bloggen – kan læses her.. https://perolofdk.wordpress.com/2015/09/15/skyld-skal-ikke-heftes-paa-folk-uden-skyld/

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggers like this: