Nej til ghetto – ja til sluse

..

Birgithe Kosovo har i dag stor artikel i Politiken om mulighederne for integration, når vi alle søger gruppefællesskabet med dem, vi ligner. Den er ikke optimistisk ” Vi lever i frivillig apartheid” og hendes konklusion er, at det kun bliver værre. Det multikulturelle samfund har et problem, når vi holder os til egne grupper i frihedens navn. “Den eneste politik, der virkelig kan gøre os til en stat med ét folk  er derfor en politik, der rager ind i det private, og tilskyndet muslimer til at gifte sig med danskere.” Og det kan man jo ikke opnå ved lovgivning. Som en overvejelse i min egen jagt på identiteten dansk-svensk-nordisk skrev jeg i gymnasiet en stil  som et lovforslag, der skulle sikre, at vi alle blev – skandinaver. En ren parodi http://per-olof.dk/marriage.htm .Spørgsmålet er, om hun har ret i, at det kun bliver værre, eller om det er et midlertidigt problem. Det er jo lykkedes for jøder både at bevare gruppetilhørsforholdet og dog regnes for danske. Vil muslimer, som jo om en generation eller to mister de facto-kontakt med hjemlandet, ikke kunne finde samlivsformer, der på lignende måde får dem til at regne sig for danske. Uden at de opgiver noget kan det selvfølgelig ikke ske. Men maler danskerne sig fortsat op i et hjørne med deres danskhedsdefinition, får Birgithe Kosovo nok ret.

For 30 år siden så problemet ikke så graverende ud. For det er jo ikke kun den øgede indvandring, som har ført os derhen, hvor vi er. Det er også den måde, Danmark har forholdt sig til de indvandrede, som er årsagen.

http://per-olof.dk/idanmark.htm 

Tags: ,

En kommentar to “Nej til ghetto – ja til sluse”

  1. runekjaerrasmussen Says:

    Jeg kan ikke læse artiklen i Politiken, men jeg kan se, at forfatteren til den hedder Kosovic til efternavn. Derudover betragter jeg alle forsøg på at definere “danskhed” som værende forsøg på adfærdskontrol, som jeg ikke synes, et eneste menneske skal forsøge at melde sig hverken ind eller ud af, og stort set hver gang jeg hører nogen tale om “integration”, så lyder det, de siger, som assimilering, hvor forskellige “kriterier for at være dansk” bliver stillet op på mere eller mindre, men altid, absurd vis. Jeg har for eksempel aldrig kunnet se mig selv som medlem af den tilfældige “danskhed”, der opstilles, og som oftest er det tydeligt, at den opstilles for at diskriminere; for at ekskludere. Intet andet. Jeg kan da også se, at når jeg påpeger selv helt utvetydige eksempler på racisme, udtalt af mennesker der endog er dømt for racisme ved en domstol, så er der stadig mennesker, der taler om “at det er for nemt at trække racismekortet”. Der er en masse “problemer”, som slet ikke er problemer, indtil de bliver opfundet, ofte med det påskud at det i sig selv skulle være et problem, at andre ikke ligner en selv. Der er jo partier, der tydeligvis kun eksisterer for at sprede fordomme, skabe syndebukke og på den måde forsøge at sprede troen på, at det er visionært at frygte og hade “det ukendte” frem for at være nysgerrig, holde af at lære nyt hele livet igennem og finde tryghed ved det ukendte frem for det kendte. Ideen om at gå rundt og møde kloner af sig selv burde da være den mest skræmmende af alle. Alligevel findes der uhyggeligt mange mennesker, der lyder, som om de holder lange forsvarstaler for opskriften på indavl.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggers like this: