En saks fra Fritz Hansen

En saks? Hvorfor? Jo – jeg ville skrive om FH i Allerød Posten, hvor jeg free lance skrev, mest om lokalhistorie 1984-86. Jeg interviewede chefdesigner Baard Henriksen som også viste mig ind en gammel villa, hvor historiske møbler stod i stabler og vinduer var smadret. Jeg fik involveret Museumsnævnet for Frederiksborg Amt  og det resulterede i en aftale mellem FH og Allerød Kommune om nedpakningen af samlingen og opbevaring på Engholmskolen.
UPS! Så vågnede FH og besluttede 1987 i den kommende administrationsbygning på Allerødvej at gøre plads til en permanent samling. Jeg blev inviteret til indvielsen, alle gæster fik udleveret en saks – og med den klippede vi hver en flaske champagne fri. Derudover var den store oplevelse en sjov samtale med Wegner, som syntes, jeg var den eneste han kunne genkende i selskabet.
I 1991 opdaterede jeg artiklen til heftet ‘Drømmen om Allerød’. Hvor samlingen befinder sig i dag er jeg usikker på, måske i Vassingerød. I ‘Drømmen om Allerød’ skrev jeg også om Lillerød Spånkurvefabrik, så helt heldigt fandt jeg et foto med FH-møbler – og en spånkurv!
Jeg cyklede hjem med champagnen og tænkte ikke på, at den skulle have ro. Proppen gik af med raketfart, et mærke i loftet holdt nogle år. Men uden den saks som dokumentation havde I næppe fået historien.
PS ..min gave til indvielsen var en dukkehusversion af Ægget, fra BRIO i Osby.(BRIO startede som spånkurvefabrik!) Baard undskyldte siden. at han fået flået den for at lave et antal kopier til gæsterne ved en udstilling i Japan.
Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggers like this: