Hvordan finder man en bog?

Bogreol på Malergården i Odsherred


Det er svært at forstå, at en bibliotekar kan se lange rækker af bøger som noget negativt og mene, at det afskrækker lånerne! Der mangler åbenbart visse elementer i undervisningen af bibliotekarer i faget ”Hvordan finder man en bog?”, når man tror det bedst sker ved at slå op i kataloger, fysisk eller på EDB.

Men sådan er det altså: Hvad der gennem århundreder har været en indlysende sandhed, går ved sin selvfølgelighed pludselig i nul og må genopdages.

Der findes simpelthen for mange bøger til, at det er en god måde at præsentere dem på, at placere dem en face. Det er heller ikke på den måde, der mest oplysende, ryggen er langt vigtigere, og det at holde bogen i hånden og bladre er det allervigtigste. Det er så en personlig sag, om også lugten spiller ind, og det går jeg ind for, at den gør.

For nu at være lidt praktisk foreslår jeg altså, at der i undervisningen af blivende bibliotekarer indføres kurser i følgende:

At gå langs bogreoler

At aflæse bogrygge

At holde en bog i hånden

Måske er dette fag, som også bør indføres i Folkeskolen.

Tags: , ,

3 kommentarer to “Hvordan finder man en bog?”

  1. harning Says:

    At bladre gennem gamle “Crispy” sider, at ..
    Findes ikke ret meget der er smukkere end hylde, efter hylde, efter hylde med bøger.
    De skulle skamme sig, sku de!

  2. perolofdk Says:

    …og hvis man så kunne være sikre på, at det de smider til salg, blot var nr. 5 af 5 – men jeg har oplevet noget andet mere end en gang – der lægges en vurdering ind og en ikke lokalkendt bibliotekar smider lokalhistorie ud som uinteressant selvom det var sidste eksemplar, så materialet måtte genanskaffes!

  3. harning Says:

    Lokalkendt eller ej – så burde man jo kunne antage at en bibliotekar er klar over at lokalhistorie er yderst relevant for det enkelte bibliotek….

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.